15 Dakikada Hazırlayabileceğiniz Terem Yağlı Lezzet Bombası Truf Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket sade bisküvi
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 tepeleme yemek kaşığı teremyağ gurme kaymaklı
- 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
- 1 paket vanilya
- bütün fındık
- 160 gram çikolata (Sütlü bitter farketmez)
- 40 gram kramelli çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Robottan ince çekilmiş ceviz, bisküvi, pudra şekeri, kakao ve vanilya derin bir kap içine karıştırın. Üzerine eritilmiş teremyağı eklenir ve süt denetimli yavaşça eklenir, hamur haline gelene kadar yoğurup, kıvam verilir.
- Hamurdan istediğiniz büyüklükte modüller kopartılır ve ortalarına birer adet fındık koyup avucunuza yuvarlayın.
- Derince bir kasede benmari yordamı eritilmiş çikolataya hazırladığımız toplar bandırılıp, çıkartılıp ,yağlı kağıt serili bir borcama dizilir. Hazırladığımız topları buzdolabına yahut daha süratli donması için difrize koyulur.
- Dolapta bir süre beklettikten daha sonra dilediğiniz üzere süsleyip servis yapın. Topların üzerine eritilmiş karamelli çikolatayla süsleyebilirsiniz.
- Ayrıca fındık, fıstık, hindistan cevizi, ile süsleyebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ???? tanımlarla ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz