1 Yaş Bisküvili Sayı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Bisküvisi için:
Not EkleTarifi Yazdır
Bisküvisi için:
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı un
- 2 paket vanilya
- 1 litre süt
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 paket vanilya
- 100 gram tereyağı
- 2 paket toz krem şanti
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremasını yapalım. Süt,yumurta,un ve nişastayı kaynayıp kıvam alana kadar pişirelim.
- Altını kapattıktan daha sonra içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Kabuk bağlamaması için kremanın üzerine sıfır olacak biçimde büsbütün kapatacak yani,streç sinemayla kapatın ve dolapta en az 4 saat lakin benim tavsiyem 1 gece evvelinde yapılmasını tavsiye ederim.
- Beklettikten daha sonra mikserle 3 4 dakika çırpın bu türlü bile krema olarak kullanabilirsiniz.
- Daha da lezzetlendirmek için, içine 2 paket toz krem şanti ekleyin ve çırpın ben bu biçimde katı krema kullandım. (siz biraz daha akışkan krema istiyorsanız içerisine 2 yemek kaşığı krema ekleyip çırpmabilirsiniz. ) kremamız hazır.
- Bisküvisi için bütün malzemeyi yoğurma kabına alalım ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım ve yaklaşık 30 -40 dakika dolapta dinlendirelim.
- sonrasındasında hamuru yağlı kağıt üzerine alalım ve üzerine bir yağlı kağıt daha örtüp merdaneyle açalım istediğimiz kalıpta keselim ve üzerini çatalla delelim her yerini.
- 170 derece evvelde ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin her insanın fırını farklı oluyor. Fırından çıkartınca soğumaya bırakalım.
- Soğuyan bisküvilerin ortasına krema sıkalım ve istediğiniz meyveyi koyun yeniden bisküvi kapatın ve krema sıkıp dilediğiniz üzere süsleyin afiyet olsun youtube da abone olmayı unutmayın